9 Şubat 2011 Çarşamba

BARLİNEK LAMİNE PARKE VE KAPI VE PENCERE SEKTÖRÌ ÌZERİNE BİLGİLER

Şu günlerde Kapı ve pencere sektörü adına bir çok soru geldi. Bu yazı ile Kapı ve pencere sektörü hakkında merak edilen tüm bu konulara çözümler arayacağız.

konuya girmeden barlinek lamine parke ile ilgili şunları söylemek gerekir. Yapılan araştırmalar ortaya koymaktadır ki, Türk kapı ve pencere sektöründe çeşitli standartlara uyum göstermeyen bir üretim biçiminin gerçekleştirilmesi, kayıt dışı üretime yönelen firmaların fiyatlarını aşağıya çekmeleri gibi konular sektörde haksız rekabet ortamına yol açmakta olup, imalatçıların yakındıkları hususların başında gelmektedir.
Sorunlar ve çözümleri
Standart dışı üretim, kalifiye eleman yetersizliği, kalitesiz üretimin artmasına etken olan üretim kapasitesi fazlalığı ve kimi sektör temsilcileri tarafından, Çin’in ileride kapı ve pencere sektörü için tehdit olarak görülebileceği konusundaki iddiaları sektörü rahatsız eden konular arasında bulunuyor.
Sorunların çözümleri için ise çeşitli öneriler ve gerekli yöntemler dernekler ve sektör temsilcileri tarafından bulunuyor. AB pencere standardının oluşturulması ve CE belgesinin bu sektörde de uygulanmaya alınması bekleniyor. CE uygulamasının ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi olmasa da, ileride firmaların ihracat faaliyetleri sırasında karşılarına bir engel çıkmaması yönünde CE için hazırlık yapmaları bakımından sektör uyarılıyor.
İnşaat sektöründe oluşan daralma Türk Kapı-Pencere sektörünü ihracata yöneltti
Son dönemlerde Türkiye inşaat sektöründe görülen daralma firmaları ihracata yönlendiriyor. Firmaların bir çoğu Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa ülkelerinde etkinliklerini artırma yolunda ilerliyor. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin (OAİB) verilerine göre iç pazarda iddialı olan PVC kapı ve pencere üreticileri ile demir-çelik ve ahşap pencere üreticilerinin ihracatlarında geçmiş yıllara oranla önemli artışlar görülüyor.

Kapı ve pencere sektörü konusuyla alakalı olarak şunu söylemeden geçmeyelim Ahşap kapı pencere ihracatı yükseliş trendinde
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) verilerine göre; ahşap pencere, pencere kas

Son günlerde laminat adına çok sayıda soru geldi. Bu yazı ile laminant parke markaları hakkında sorulan tüm bu konulara çözümler arayacağız.

0 yorum:

Yorum Gönder